Jourdan: ladinaameeriklase paavstiks valimine on ajalooline

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti apostellik administraator piiskop Philippe Jourdan.
Eesti apostellik administraator piiskop Philippe Jourdan. Foto: Toomas Huik

Rooma Katoliku kiriku esindaja Eestis Philippe Jourdani sõnul on Ladina-Ameerikast pärit paavsti valimine ajalooline sündmus.

Jourdan rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et uus paavst tahab katoliku kirikut raputanud skandaalide tõttu jätkata ilmselt Benedictus XVI teed, vahendab ERR Uudised.

«Ma arvan, et kõik, isegi need, kes ei suhtu hästi kirikusse, on siiski tunnistanud seda, et pedofiiliaskandaalidega on Benedictus XVI teinud palju tõsist tööd ja uus paavst saab jätkata seda liini,» rääkis Jourdan.

Kommenteerides seda, et uus paavst tuleb Ladina-Ameerikast, Argentiinast, ütles Jourdan, et see on ajalooline juhtum.

«Meil on paavst, kes tuleb Ameerikast ja uuest maailmast ja see on nagu uus lootus kiriku jaoks,» ütles ta ja lisas, et igal juhul on selge, et see on ajalooline samm, sest väga kaua oli katoliku kirik seostatud Euroopaga, aga me elame globaliseerumise ajal ja seda näitab ka see, et paavst tuleb Argentiinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles