Alaealisega veebis seksijuttu rääkinud noormees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus karistas kolmapäeval tingimisi vangistusega noormeest, kes süüdistuse järgi ajas alaealise tüdrukuga veebis seksijuttu.

Kohus tunnistas 20-aastase Jaanise kokkuleppemenetluses süüdi lapseealise seksuaalses ahvatlemises ja mõistis talle nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Menetluskulude katteks peab Jaanis hüvitama 240 eurot.

Jaanist süüdistatakse selles, et tunamullu ajavahemikul 18.- 19. veebruarini suhtles ta MSNi suhtluskanali kaudu 13-aastase tüdrukuga seksuaalsetel teemadel.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuuri lastekaitsetalitus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Margit Pärna sõnul tuli see juhtum ilmsiks tänu sellele, et neiul on vanematega usaldusväärsed suhted. «Tänapäeval peab arvestama, et internetiavarus ei ole sugugi turvaline koht, ka seal pannakse kuritegusid toime. Sellepärast on väga tähtis roll lapsevanematel, kes peavad lapsele võimalikest ohtudest rääkima,» kommenteeris Pärn.

Kolmapäevane otsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuuri lastekaitsetalitus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles