Aaviksoo: õpetajate hindamisel on kõige olulisem kool

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Amsterdamis kolmandal rahvusvahelisel õpetajahariduse tippkohtumisel osalenud haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo hinnangul on õpetajate hindamisel kõige olulisem kool.

Aaviksoo kinnitusel oli Eesti sõnum kolmapäeval toimunud tippkohtumisel eelkõige see, et õpetajaid tuleb ühest küljest julgustada ja tunnustada, teisest küljest tuleb aga olla ka heatahtlikult nõudlik. «Viimaste aastate arengud ei ole olnud võib-olla kõige soodsamad ja on tekkinud niisugune pessimistlik meeleolu, aga vaieldamatult ootused ja võimalused õpetajaameti [väärtuse] tõstmiseks peaks kõikides ühiskondades olemas olema,» ütles Aaviksoo BNSile.

Tippkohtumise üheks olulisemaks teemaks on Aaviksoo sõnul küsimus, kes peaks õpetajaid hindama ja sama küsimus on tema kinnitusel aktuaalne ka Eestis. «Minu seisukoht on ja mulle tundub, et ka üldine hoiak kandub selles suunas, et see tagasiside peaks tulema mitmelt poolt, aga kõige olulisem on see tagasiside just kooli enda tasemel,» sõnas Aaviksoo. Tema sõnul tuleks vähem pöörata tähelepanu formaalsetele riiklikele bürokraatlikele hindamismehhanismidele, mida mõned riigid on viimasel ajal kasutanud.

Aaviksoo osales kolmapäeval Amsterdamis kolmandal rahvusvahelisel õpetajahariduse tippkohtumisel (International Summit on the Teaching Profession), mille peateemaks oli õpetaja töö kvaliteedi hindamine. Konverentsile kutsuti OECD poolt läbi viidud õpilaste oskuste uuringu PISA 25 edukama riigi delegatsioonid. Konverentsi korraldab Hollandi kultuuri-, haridus- ja teadusministeerium koostöös OECD ja Education Internationaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles