Herkel hakkab IRLi asemel annetustega toetama Vaba Isamaalist Kodanikku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Toomas Huik / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv riigikogu liige Andres Herkel teatas täna, et hakkab igakuiste 100-euroste annetustega IRLi asemel toetama ühendust Vaba Isamaaline Kodanik.

Herkeli sõnul läheb tema 100 eurot sellest kuust Vaba Isamaalise Kodaniku ja mitte enam IRLi arvele. «Eesti vajab praegu kõige enam sõltumatut kodanikuinitsiatiivi ja eks olen VIKi ennegi pisut toetanud,» märkis ta.

Ta meenutas, et riigikogu liikmete annetused muutusid süsteemiks sel ajal, kui riigieelarvest erakondadele märkimisväärset toetust ei tulnud. «See oli loomulik panus. Nüüd on suured erakonnad hästi kindlustatud, aga loovus ja terve mõistus ilmutab end mujal,» teatas Herkel suhtlusvõrgustikus Facebook.

Kahe nädala eest astus Herkel välja IRLi eestseisusest ja Tallinna piirkonna juhatusest. Kuigi erakonnast ei ole tal enda sõnul plaanis lahkuda, on ta teatanud, et ei välista täielikult võimalust kandideerida sügisestel kohalikel valimistel IRLi asemel Vaba Isamaalise Kodaniku nimekirjas.

Kohalike volikogude valimised toimuvad Eestis 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles