Kohtuotsust tunnustanud Sans Souci alustab tagasimakseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks samba paljudest valgusproovidest.
Üks samba paljudest valgusproovidest. Foto: Peeter Langovits

Arbitraažikohtu otsust tunnustanud Tšehhi ettevõte Sans Souci hakkab maksma Vabadussõja Võidusamba ehitamisel tegemata jäänud tööde eest määratud trahvi ja viivist.

Sans Souci on tänaseks tunnustanud Eesti kaubandus-tööstuskoja arbitraažikohtu otsust, millega ettevõttelt mõisteti välja leppetrahv ja viivis, tagasimaksed algavad 1. aprillil, ütles BNSile kaitseministeeriumi pressiesindaja.

«Kaitseministeerium juhtis juba Vabadussõja Võidusamba ehituse ajal tähelepanu lepingu rikkumistele Sans Souci poolt ning kasutas õiguskaitsevahendeid puuduste ilmnemisel. Kuna Sans Souci keeldus lepinguliste kohustuste täitmisest, siis pöörduti 2010. aastal Eesti kaubandus-tööstuskoja arbitraažikohtusse samba uue valgustus- ja elektrisüsteemi rajamise kulude katmiseks, kuna algselt tehtu ei olnud nõuetekohane,» ütles BNSile kaitseminister Urmas Reinsalu. Ta kinnitas, et ministeerium suhtub lepingu rikkumistesse väga tõsiselt.

Kaitseministeerium esitas 2010. aasta novembris arbitraažikohtule hagi Tšehhi firma Sans Souci vastu Vabadussõja Võidusamba tegemata tööde hüvitamiseks 482 255 euro ja 28 sendi ulatuses ning leppetrahvi ja viivise saamiseks. 2012. aasta aprillis mõistis arbitraažikohus Sans Soucilt kaitseministeeriumi kasuks koos leppetrahvi ja viivisega välja 696 828 eurot ja 84 senti.

Sans Souci kaebas arbitraažikohtu otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, mis jättis Sans Souci taotluse rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles