ERR: sotsid ja demokraadid ühendavad riigikogus jõud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon ja Demokraatide Ühendus leppisid kokku, et tegutsevad riigikogus ühtse poliitilise jõuna, pakkudes vastukaalu parempoolsele valitsusele.

Keskerakonnast partei rahastamis- ja juhtimisprobleemide tõttu lahku löönud demokraatide esimees Rainer Vakra kinnitab, et veel ei ole arutatud, kas riigikogu aseesimehe kandidaadiks esitatakse ühiselt sotsiaaldemokraat või keegi demokraatide ühendusest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Demokraatide ühendusel on pea võimatu toetada Keskerakonna kandidaati, olgu see või Rooma paavst, eriti, kui vaadata seda, et mismoodi Keskerakonnas asju aetakse - kui me toetame Keskerakonna kandidaati, siis me toetame sama poliitikat, mida aetakse Tallinna linnas,» nentis Vakra.

Ka sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Sven Mikseri sõnul on demokraatidel väga keeruline Keskerakonna kandidaati toetada, Mikser ütles, et Keskerakonna olukord on täna riigikogus teistsugune kui see oli pärast valimisi, ehk neid on nüüd riigikogus vähem.

«Kuigi meil kindlasti ei ole etteheiteid Jüri Ratase tegevusele asespiikrina, siis kaks aastat tagasi me nägime Jüri Ratast arvestatava vastukaaluna Keskerakonna sees Edgar Savisaarele, täna ma seda enam öelda ei julgeks,» lausus Mikser, ta leiab, et riigikogul oleks kasulik arutada, milline inimene peaks riigikogu juhatuses töötama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles