Vaher pakub päästeameti peadirektoriks Kuno Tammearu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuno Tammearu
Kuno Tammearu Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Siseminister Ken-Marti Vaher teeb valitsusele ettepaneku nimetada päästeameti uueks peadirektoriks senine peadirektori asetäitja Kuno Tammearu, kelle kandidatuuri pakkus ministrile välja hindamiskomisjon.

Vaheri sõnul on Tammearu tõestanud end tugeva ametniku ja juhina, kes on saavutanud oma praegusel positsioonil nähtavaid tulemusi. «Tammearu töötas välja ja käivitas vabatahtlike päästekomandode kontseptsiooni. Juba praegu toimib see efektiivselt ning selles tegevuses osaleb üle tuhande inimese, kes loovad täiendavat turvalisust kohalikes omavalitsustes,» ütles ta siseministeeriumi teatel.

Vaher märkis, et tänu pikaajalisele tööle päästeameti eri tasanditel tunneb Tammearu organisatsiooni ning suudab inimesi motiveerida ja olla meeskonna eestvedajaks. Konkursil paistis Tammearu tema sõnul muu hulgas silma läbitöötatud ja värske vaatega ameti tulevikule. «Suhteliselt uue tippjuhtkonna liikmena on tal eeldusi nii organisatsiooni järjepidevuse kandmiseks kui selle uuendamiseks,» ütles ta ja lisas, et uue peadirektori esmane ülesanne on pöörata tähelepanu analüütilise võimekuse tõstmisele.

Tammearul on 1998. aastast pääste- ja tuletõrjeinseneri bakalaureusekraad riigikaitse akadeemiast ning möödunud aastast Tallinna tehnikaülikooli magistrikraad haldusjuhtimises. Päästeametiga on ta seotud olnud 1992. aastast ning alates eelmise aasta algusest töötab ta peadirektori asetäitjana päästetöö alal.

Päästeametile uue peadirektori leidmiseks korraldas siseministeerium aasta alguses avaliku konkursi. Tammearu kandidatuuri pakkus siseministrile välja hindamiskomisjon pärast hindamisvoorude läbiviimist. Päästeameti peadirektori kinnitab siseministri ettepanekul ametisse valitsus, kuulates enne ära ka riigikogu õiguskomisjoni seisukoha.

Õiguskomisjon kujundab Tammearu kandidatuuri suhtes seisukoha järgmise nädala esmaspäeval.

Päästeameti senise peadirektori Kalev Timbergi ametiaeg lõppes 1. märtsil ja kuni uue juhi tööleasumiseni täidab peadirektori kohuseid Ain Karafin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles