Sotsid: mida hindate oma tulevases fraktsioonis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Peeter Langovits

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: mida peate oma tulevase europarlamendi fraktsiooni seni suurimaks saavutuseks ja miks? Vastavad sotside kandidaadid.


Ivari Padar: Just sotsiaaldemokraatide eestvedamisel valmis raport, mis peaks edaspidi allutama finantsregulatsioonile majanduskriisi ühed põhjustajad: riski- ja investeerimisfondid. Sotside juhtimisel sündis ka majanduse taastamise raport, mis sisaldab konkreetseid ettepanekuid ELi liidritele.

Katrin Saks: Sotsid on näiteks tugevalt tagant tõuganud järgmiste küsimuste lahendamist:

1) Tarbijakaitse: näiteks roaminguhindade langetamine üle Euroopa; uued reeglid toiduohutuse ja lastemänguasjade turvalisuse suurendamiseks;

2) REACH - täiesti uue süsteemi loomine ohtlike kemikaalidega tegelemisel (Sacconi raport);

3) Kliimapakett

Sven Mikser: Oma fraktsiooni tegevusest tõstaksin esile Toomas Hendrik Ilvese rolli Läänemere strateegia algatamisel, aga ka Katrin Saksa tegevust Kesk-Aasia suunal ja Marianne Mikko juhtrolli europarlamendi Moldova-suunalises töös.  

Kadi Pärnits: Liikumisvabaduse tagamisel Euroopa Liidus suuremate õigustega ja tugevama turvalisusega: Schengeni informatsioonisüsteemi ja viisa informatsioonisüsteemi osas taotlesid sotsid kiiret vastuvõtmist ja selged reeglite kehtestamist. Sinise kaardi poliitika elluviimisel toetasid sotsid ettepanekuid, mis kaitsesid nii ELi töötajaid kui ka vältisid ajude äravoolu kolmandatest riikidest.

Regioonide eest seismisel - sotsid toetasid kiiret ja efektiivset Nõukogu regulatsioonide rakendamist Euroopa regionaalarengu fondi osas, Euroopa sotsiaalfondi osas ja samuti Ühtekuuluvusfondi osas.

Maksumaksjate raha õigel kasutamisel - sotsid nõudsid nimede avalikustamist, kes saavad ELi fondidest toetusi ja see sai teoks alates 2009. aastast.

Investeerimisel tulevikku - sotsid on seisnud jätkuvalt sotsiaalse dialoogi tugevdamise eest, elukestva õppe programmide suurema rahastamise ja toetuste eest SME-dele.

Hannes Rumm: Euroopa sotsiaaldemokraatide mahukast tööst toon näiteks ainult tugevama kontrolli kehtestamise euroliidu raha kasutamise üle. Sellest omakorda on kõige lihtsam näide sotsiaaldemokraatide nõudmine, et alates 2009. aastast tuleb avalikustada toetusfondidest abisaajad, et nende üle tekiks avalik kontroll.  

Jüri Tamm: Sotsiaaldemokraatide fraktsioon on suur jõud. Konkreetsele võidule või saavutusele viitamine oleks nende alahindamine.  

Mark Soosaar: Kommunismikuritegude tunnistamist. Arusaamist, et toimunud ajaloolist ebaõiglust, kümnete miljonite inimeste hukkamist, ei saa unustada ega andestada.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles