Libertas Eesti: mida hindate oma tulevases fraktsioonis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Estam.
Jüri Estam. Foto: Peeter Sirge / Postimees

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: mida peate oma tulevase europarlamendi fraktsiooni seni suurimaks saavutuseks ja miks? Vastab Libertas Eesti esinumber.


Jüri Estam:

Need saavutused saavad olema:

A. Panustamine sellesse, et Euroopa rabeleks end välja praegusest majanduslangusest ja tuleks sellest välja võitjate ringis.

B. Demokraatiadefitsiidi all rängalt kannatava ELi märgatavalt demokraatlikumaks muutmine, loorberitele mitte puhkama jäädes.

D. Lissaboni leppe idee asendamine baasdokumendiga, mis on lihtne, arusaadav, ja ei lase ELil muutuda riigiks, mis usurpeerib viimase raasu Eesti suveräänsusest. Eesti põhiseadus ja õigusloome peavad suutma jätkuvalt tagada eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade.

E. Väikeriikide liitmine efektiivseks blokiks.

F. Kesk- ja Ida-Euroopa huvide esindamine. Need maad peavad üksteisele lähenema, mis puutub ühistesse huvidesse.

G. «Atlantitsistliku» idee kaitsmine ehk koostöö jätkamine nii Põhja-Ameerika kui ka teiste lääneriikidega.

H. Esimese pan-euroopa erakonna loomine Euroopa Parlamendis. Sellele tuginevalt uue Libertase fraktsiooni loomine europarlamendis.

I. Seismine kõivõimalikel viisidel vabaduse ja vabaduste, turvalisuse ja traditsiooniliste väärtuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles