Teenistuse lõpetanud kaitseväelased said NATO medalid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välioperatsioonilt naasvad Estcoy 7 kaitseväelased.
Välioperatsioonilt naasvad Estcoy 7 kaitseväelased. Foto: Evelyn Kaldoja

Pool aastat Afganistanis teeninud Eesti kaitseväelased pälvisid NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude medali.


Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis asuvas Camp Bastioni sõjaväebaasis reedel toimunud pidulikul rivistusel, kus Estcoy-7 andis vastutuse üle uuele jalaväekompaniile, tunnustati kuuekuulist teenistust Afganistanis lõpetavaid Eesti kaitseväelasi NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude medaliga, teatas BNSile kaitseväe teabeohvitser Afganistanis kapten Tanel Rütman.

Rivistusel osales ka Helmandi väekoondise ülem brigaadikindral Tim Radford, kes tänas teenistust lõpetavat Eesti kontingenti ja soovis edu alustavale kontingendile. «Teid ootab ees raske suvi, seda nii füüsiliselt kui psüühiliselt,» sõnas ta. «Juba on käimas ameeriklaste juurdetulek Helmandisse, augustis on tulemas presidendivalimised ning teid ootavad ees otsustavad operatsioonid.»

«See suvi on Afganistani tuleviku seisukohalt väga tähtis,» toonitas brigaadikindral Radford.

Senine Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Sten Reimann märkis, et jalaväekompanii osales 27-l operatsioonil, avastas 39 isevalmistatud lõhkekeha ning koostöö Briti üksustega oli äärmiselt tihe. Ta tunnustas ka logistikute väga head tööd kompanii toetamisel.

«Kuid kõige tähtsam on olnud silmapaistvalt hea meeskonnavaim. Tänu sellele on täna siin rivis kõik need, kes ka poole aasta eest alustasid,» sõnas kolonelleitnant Reimann, kes andis rivistuse juhtimisvastutus üle uuele kontingendi ülemale major Janno Märkile.

Nädala algul Afganistani saabunud Estcoy-8 ja toetusüksus NSE-7 on praegu väljaõppel ning on operatsioonideks valmis nädala pärast.

Afganistanis teenistust lõpetavad jalaväekompanii Estcoy-7 ja toetusüksus NSE-6 peaksid eeldatavasti tagasi koju jõudma 20. augustil.

Eesti kaitsevägi osaleb Afganistani sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast. Tegemist on kaitseväe suurima välisoperatsiooniga, kus praegu teenib ligi 150 Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles