Arnold Meri mälestusüritus toimus Vene saatkonnas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Meri mullu kevadel kohtusaalis.
Arnold Meri mullu kevadel kohtusaalis. Foto: Raigo Pajula.

Arnold Meri eileõhtuse mälestusürituse korraldajatel oli suuri raskusi Tallinnas ürituse tarbeks ruumide leidmisega ning seetõttu pidi mälestusüritus toimuma Venemaa suursaatkonnas.


Venemaa suursaatkonda kogunes eile õhtul sadakond inimest, et vaadata Arnold Merist vändatud filmi ja lehitseda mälestusraamatut, mille oli välja andnud Komsomolskaja Pravda töötaja Galina Sapožnikova. Suursaadik Nikolai Uspenski ütles, et saatkond tuli vastu ürituse korraldajate palvele ning pakkus ruume, kus peagi saab olema konsulaarosakond, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ürituse korraldaja, Komsomolskaja Pravda Põhja-Euroopas peatoimetaja ning rahvusvahelise meediaklubi IMPRESSUM juhatuse liige Igor Teterin ütles, et ruumid olid enne ära öelnud nii rahvusraamatukogu kui mitmed Tallinna hotellid.

«Iga kord tegime ettemaksu, kandsime raha üle,» rääkis Teterin. «Pärast aga nende hotellide juhatajad, oma kohustustele käega lüües, saatsid meile äraütleva kirja ilma igasuguse põhjenduseta.»

Küsimusele, kas saatkond kavatseb sisustada ürituste korraldamiseks tulevikus suuremad ruumid, vastas suursaadik Nikolai Uspenski, et lähiajal ei näe ta selleks võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles