Jaanuarikutse ajateenijad andsid sõdurivande

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurivande andmine.
Sõdurivande andmine. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna andsid sõdurivande mereväebaasis ja Kirde kaitseringkonna Tapa linnakus jaanuaris teenistust alustanud ajateenijad ning said kätte sõdurieksami lõpumärgid.

Mereväebaasis andis sõdurivande 102 ajateenijat, sõduri baaskursuse lõpurännaku läbisid nad eelmisel nädalal, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Mereväebaasi staabiülem kaptenmajor Mati Terve kiitis äsja sõdurivande andnud noori mereväelasi ja ütles, et on väga rahul nende sõduri baaskursuse lõpueksamite tulemustega - lõpetanute hulgas oli kaks kuldmärgi väärilist meest ja 73 võitlejat kellele anti heade eksamitulemuste eest hõbemärk.

Esimestel kuudel läbivad kõik mereväe ajateenijad sõduri baaskursuse baasikaitsekompaniis, pärast mida suunatakse miinilaevade divisjoni laevadele teenima asuvad ajateenijad mereväelase baaskursusele ning baasikaitsekompanii ja mereväebaasi kaldateenistuse ajateenijad edasi eriala baaskursusele. Kutseaja pikkus mereväes on 11 kuud.

Lisaks andsid täna sõdurivannet 40 Kirde kaitseringkonna ajateenijat, kellest tulevikus saavad kursuse eduka lõpetamise korral nooremallohvitserid ehk suvel ja sügisel ajateenistusse tulevate noormeeste ülemate abilised.

Seersant Sven-Erik Alasi Kirde kaitseringkonnast ütles, et ajateenijad on kümme nädalaga nii füüsiliselt kui vaimselt palju tugevamaks muutunud – 46 kilomeetrilise lõpurännaku, kus kohati pidid sõdurid kõndima põlveni lumes, seljas ligi 40 kilogrammi varustust, läbisid kõik rajale lubatud sõdurid.

«Kolm kuud tagasi tulid nad siia üksikisikutena, kes ei tundnud teineteist ega teadnud, mis neid ees ootab. Täna on nad meeskonnaliikmed, kes on valmis aitama endast nõrgemaid ning ei pelga raskusi. Mina olen nende üle uhke,» ütles seersant Alasi.

Järgmise nädala veedavad tulevased nooremallohvitserid väljateenitud puhkusel, seejärel algab neil nooremallohvitseride kursus.

Sõdurivande andmisega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist. Truudusetõotusega lõppes ajateenistuse esimene etapp – sõduri baaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivi- ja relvakasutamise oskused, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõed ning edasiseks teenistuseks vajalikud baasteadmised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles