Kohus mõistis kiirust ületanud Vene kodanikule viis ööpäeva aresti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pärnu maakohus mõistis reedel viie ööpäeva pikkuse aresti Venemaa kodanikule, kes ületas Tallinna-Pärnu maanteel autoga lubatud piirkiirust 70 km/h võrra.

Rapla politseijaoskonna politseipatrull pidas reedel kell 10 Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 72. kilomeetril kinni sõiduauto, mille juht ületas piirkiirust 70 km/h võrra. Autot juhtis 27-aastane Venemaa kodanik Andrei, kes ise põhjendas oma tegu ilusa ilma ja heade teeoludega, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja BNSile.

Politsei viis kihutaja pärast rikkumist Pärnu maakohtu Rapla kohtumajja ja küsis karistuseks 20 ööpäeva aresti. Pärnu maakohus mõistis mehele karistuseks viis ööpäeva aresti, kuna tema Eestis viibimist lubav viisa kaotab lähiajal kehtivuse. Lisakaristusena võttis kohus Andreilt õiguse aasta jooksul Eestis autot juhtida.

Rapla politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Olimar Merilain nimetas sellist tegu äärmiselt vastutustundetuks. «Olenemata sellest, et väljas paistab päike ja õhus on tunda kevadehõngu, ei tohiks reaalsesse ohtu seada oma kaasreisijat ega ka teisi liiklejaid,» märkis Merilain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles