Eesti toetab 7000 euroga «Arstid ilma piirideta» missiooni Liibüas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa kuningriigi lipp, mille Gaddafi vastu üles tõusnud liibüalased võtsid taas kasutusele veebruaris 2011.
Liibüa kuningriigi lipp, mille Gaddafi vastu üles tõusnud liibüalased võtsid taas kasutusele veebruaris 2011. Foto: SCANPIX

Välisministeerium toetab 7000 euroga abiorganisatsiooni «Arstid ilma piirideta» missiooni Liibüas vajalike ravimite ja vastumürgi hankimiseks. Kannatanutele läheb abi andma ja neid vajalike ravimitega kindlustama ka Pärnu haigla anestesioloog Raido Paasma.

Praeguseks on Liibüas metanooli sisaldanud alkoholi tarbimise tõttu surnud üle 60 inimese ning ligi 700 on mürgistuse tõttu raskes või eluohtlikus seisundis.

Välisminister Urmas Paeti sõnul võib metanooliepideemia Liibüas kesta veel mitu nädalat.

«Nii pealinnas Tripolis kui riigi teistes haiglates olevate kannatanute seisundi parandamiseks palub Liibüa ka rahvusvahelist tuge,» märkis Paet.

«Seetõttu otsustasime toetada abiorganisatsiooni «Arstid ilma piirideta» missiooni Liibüas vajalike ravimite ja vastumürgi hankimiseks,» lisas ta.

«Arstid ilma piirideta» (Médecins Sans Frontières) raames läheb Liibüasse toksikoloogiaeksperdina mürgistuse tõttu kannatanutele abi andma ja neid vajalike ravimitega kindlustama ka Pärnu haigla anestesioloog dr Raido Paasma, kelle missiooni välisministeerium toetabki.

Liibüas on alkoholi tarvitamine ja müümine keelatud, kuid seda saab hankida ebaseaduslikult mustalt turult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles