India maapiirkonnas vägistas grupp mehi Šveitsi naisturisti

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India pealinna New Delhi tänav selle kuu algul pärast järjkordset naistevastase vägivalla protesti.
India pealinna New Delhi tänav selle kuu algul pärast järjkordset naistevastase vägivalla protesti. Foto: Altaf Qadri/AP

Politsei teatas täna, et India maapiirkonnas vägistas grupp mehi Šveitsi naisturisti. Tegemist on viimase juhtumiga naistevastase vägivalla seeriast.

Naine oli Madhya Pradeshi osariigis koos oma abikaasaga jalgrattareisil, kui neid ründas eile õhtul kaheksa meest. Politsei sõnul langes naine seksuaalse rünnaku ohvriks ja lisaks rööviti paari.

«Ründajad sidusid mehe kinni ja vägistasid tema juuresolekul naise,» sõnas kohalik politseiametnik S.M. Afzal uudisteagentuurile AFP. Lisaks varastasid nad naiselt 10 000 ruupiat (umbes 141 eurot) ja mobiiltelefoni.

Paar oli teel olnud Taj Mahali juurde, kuid nad otsustasid ööseks India põhjaosa külasse laagrisse jääda. India meedia teatel ründasid neid peatuspaigas aga keppe viibutav meestekamp.

Pärast rünnakut toimetati umbes 40-aastane naisohver Gwaliori linna haiglasse, mis asub osariigi pealinnast Bhopalist umbes 342 kilomeetri kaugusel, teatas kohalik politseiametnik M.S. Dhodee. Ohver oli politsei sõnul täna teadvusel ja suutis võimudega suhelda.

Naise sõnul on nad mehega mõlemad šveitslased, kuid politsei lisas, et nad ei saa veel rünnakuohvrite rahvust kinnitada, kuna pole nende passe näinud.

Afzali sõnul olid ohvrid püstitanud ööbimiseks telgi, kui rünnak aset leidis. Teise politseiametniku Dhodee sõnul uurivad võimud juhtumit, kuid vägistamise kahtlusalustena on registreeritud seitse tundmatut isikut.

Mõne kuu eest protesteerisid Indias naistevastase vägivalla vastu tuhanded naised, protest sai alguse päevavalgele jõudnud juhtumist, kus bussis grupivägistamise ohvriks sattunud 23-aastane tudeng suri hiljem saadud vigastustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles