Tuntud kelm pettis vanglas eluaegselt vangilt hulga raha välja

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Ivo Simson
Richard Ivo Simson Foto: Politsei

Saripettuste eest vangis istuv tuntud kelm Richard Ivo Simson pettis eluaegselt vangilt välja üle 4000 euro.

Süüdistuse järgi lubas Murru vanglas karistust kandnud Simson (38) eluaegsele vangile Rainar Roosile (40) vahendada vandeadvokaadi Rene Varuli õigusabiteenust, et viimane aitaks uuesti läbi vaadata tema kriminaalasja, vahendab ERR Uudised.

Simson kasseeris Roosi abikaasalt advokaaditeenuse eest, millest advokaat Rene Varul teadlik polnud, erinevate vahendajate kaudu osade kaupa kokku 32 000 krooni ehk 2045 eurot ja hiljem veel 2000 eurot.

Tegelikult Roos lubatud õigusabiteenust ei saanud, sest Simsonil puudus advokaadi nõusolek õigusabiteenuse vahendamiseks.

Sel nädalal karistas Harju maakohus Simsonit selle pettuse eest üheaastase vangistusega, mis loeti kaetuks talle mullu oktoobris hulga pettuste eest mõistetud kolme aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistusega.Simsonit süüdistati kokku 35 kelmuses ja ühes omastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles