Sõjaväepolitsei tabas õppuse Kevadtorm 2009 alal joobes liikleja

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Küllike Rooväli.

Sõjaväepolitsei patrull pidas täna veidi pärast südaööd õppuse Kevadtorm 2009 piirkonnas, Väike Maarjas kinni purjus motorollerijuhi kellel tuvastati esialgse kontrolli tulemusel 2,42-promilline joove. Purjus liikleja anti üle tsiviilpolitseile.


Sõjaväepolitsei ülema asetäitja kapten Meelis Sarapuu sõnul märgati Väike-Maarjat läbival maanteel väga ebakindla sõidumaneeriga liiklejat, kellel oli suuri raskusi teel püsimisega, teatas kaitseväe peastaap.

Seda teelõiku kasutavad öösel suured veokeid. Joobes liiklejat tavapolitsei patrullile üle andes toimis sõjaväepolitsei eelkõige mehe enda ja kõigi teiste liiklejate turvalisuse huvides.

«Õppuse Kevadtorm 2009 ala on tänu siin arvukalt ringi liikuvatele kaitseväe veokitele kõrgendatud liiklusriski piirkond ja seetõttu jätkab sõjaväepolitsei, vajadusel koostöös tsiviilpolitseiga, siin oma tööd liiklusohutuse ja üldise korra tagamisel,» sõnas kapten Sarapuu öist vahejuhtumit kommenteerides. «Palume kõigi liiklejate koostööd, tähelepanelikkust ja mõistvast suhtumist, sest õppuse piirkonnas tegutsevad katseväelased on suure vaimse ja kehalise pinge all, kuna tingimused on viidud võimalikult lähedaseks lahinguolukorrale.»

Kaitseväe suurõppus Kevadtorm 2009 vältab 5.-24. maini Lääne- ja Ida-Virumaal ning Jõgevamaal Väike-Maarja, Lüganuse, Avinurme, Tudulinna ja Torma valdade territooriumitel. Õppuse erinevatel etappidel on selles piirkonnas liikumas kuni 3000 ajateenijat, kutselist kaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast ning nende kasutuses on enam kui 300 erinevat kaitseväe liiklusvahendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles