Tõnismäele toodud kuldsõdur oli osa kunstiprojektist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eemaldas Tõnismäelt pronksõdurit meenutava kuju.
Politsei eemaldas Tõnismäelt pronksõdurit meenutava kuju. Foto: Reporter.ee

Täna Tõnismäele toodud kuldseks võõbatud pronkssõdurit meenutav kuju oli osa Kristina Normani kunstiprojektist, millega ta kavatseb esindada Eestit Veneetsia kunstibiennaalil.

Kunstnik Kristina Norman ütles ERRi uudisteportaalile, et ta on sügavalt nördinud politsei tegevuse üle, kes vahistas mitmed projektis osalenud kunstnikud ja «röövis» nende kunstiteose.

«Politsei tegevusel polnud mingit seaduslikku alust,» rääkis Norman, kelle sõnul ei rikkunud ta ühtegi Eesti Vabariigis kehtivat seadust ja ei kavatsenud kedagi provotseerida. «Kui keegi tahab seda nimetada provokatsiooniks, siis pigem on provokatsioon valitsuse käitumine.»

Ka häppeningus osalenud Kunstiakadeemia õppejõud Elin Kard kinnitas, et tegemist oli puhtalt kunstisündmusega, kuhu politsei poleks pidanud üldse sekkuma.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Martin Luige ütles, et juhtunuga seoses on üle kuulatud viis inimest ning kedagi vahi alla võetud ei ole.

Norman kinnitas, et ta kavatseb kuju igal juhul politsei käest välja nõuda, sest seda on kavas eksponeerida Veneetsia kunstifestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles