Mihkelson: Venemaa võttis Eesti pakutud piirileppe sõnastuse vastu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtumisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liikmetega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtumisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liikmetega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kirjutab tänases Postimehes, et Eesti diplomaadid pakkusid Vene kolleegidele välja piirilepingu, mis kaitseb Eestile olulisi Tartu rahu põhimõtteid, ning vene pool on sellega praegu nõustunud.

«Piirikonsultatsioonide viimane seis annab meile aga tulemuse, mis täiel määral kaitseks Tartu rahu artikli 2 (Venemaa igavene tunnustus meie iseseisvusele) ja õigusliku järjepidevuse põhimõtet,» kirjutas Mihkelson.

Riigikogu väliskomisjon sai piirileppe arutelude hetkeseisust ülevaate läinud nädala teisipäeval. «Eesti ettepanekul on Venemaa vastu võtnud sõnastuse, mis hajutaks igasugused kartused lepete väärtõlgendamise pärast,» kinnitas Mihkelson.

Seetõttu on väliskomisjon ühehäälselt toetanud diplomaatide tööd ning seni saavutatut. Praeguste arutelude tagajärjel oleks piirilepingud üksnes ja ainult riigipiiri käsitlevad lepped.

«Samas ei ole mõtet sündmustest lõpuni ette rutata, sest piirikonsultatsioonid on siiski veel käimas. Alles seejärel, kui kõnelustele on pandud punkt, võib oodata allkirjatseremooniat ning uute lepete ratifitseerimist riigikogus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles