Paavst pidas jordaanlastele massimissa

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned tuhanded jordaanlased kogunesid pühapäeval suurel jalgpallistaadionil Ammanis peetud vabaõhumissale, mille pidas Lähis-Itta saabunud roomakatoliku paavst Benedictus XVI oma ringreisi kolmandal päeval.


Islamiusulise riigi võimud kuulutasid tänase päeva kohalikule paarisaja tuhandeni küündivale katoliiklaste kogukonnale ja teistele kristlastele eraldi puhkepäevaks, et nad saaksid tähtsast sündmusest osa võtta, vahendas BBC News.

Kohal olid sajad lapsed, kes lehvitasid nii valdavalt araablastega asustatud Jordaania kui ka paavstiriigi Vatikani lippe.

Ent paarikümne tuhande kohaga staadion ei olnud siiski pilgeni täis, märkis Briti ringhäälingu korrespondent. Lähis-Ida katoliiklaste olukord on pärast eelmise paavsti visiiti Jordaaniasse üheksa aasta eest oluliselt kehvenenud konfliktide tõttu ning paljud pered on emigreerunud.

Paavst kutsus tänase missa ajal seda kogukonda üles mitte unustama «suurt väärikust» nende kristlikust pärandist, rõhutades seejuures, et ustavus oma juurtele ja kiriku missioonile Pühal maal nõuab igaühelt erilist vaprust.

Hiljem täna külastab kirikupea paika, kus väidetavalt ristiti Jeesus Kristus - juudiriigi poolt vaadates Jordani jõe tagust Betaania pühapaika, kus olevat pärimuse järgi elanud Ristija Johannes.

Eile käis paavst ka kuningas Husseini mošees, kus ta pidas kõne, milles hoiatas inimesi usu «ideoloogilise manipuleerimise» eest poliitilistel kaalutlustel. See võib tema sõnul olla pingete ja lõhede tekitajaks.

Benedictus XVI suundub juba homme edasi Iisraeli ning seejärel külastab ka palestiinlaste okupeeritud Läänekalda ala, muu hulgas Petlemma linna, kus piibli järgi lunastaja sündis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles