Keskerakond: mida arvate ELi kasvuhoonegaaside vähendamise kavast?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: kas ELi ühine eesmärk langetada aastaks 2020 oma CO2 emissiooni 20 protsenti võrreldes 1990. aastate tasemega on õige eesmärk ja mida selle edendamiseks veel teha tuleks? Vastavad Keskerakonna kandidaadid.


Edgar Savisaar:

Eesmärk on iseenesest õige, kuid selle täitmine on raske. Euroopa Liidul on tõsiseid raskusi Kyoto protokolli kohase 8-protsendilise kasvuhoonegaaside heitkoguse vähendamisega aastaks 2012. Ilmselt saab see ülesanne täidetud suuresti tänu uute liikmesriikide antud panusele. 20 protsendi tasandile jõudmiseks ongi vaja ühtset energiapoliitikat, asjakohast tegevuskava ja innovatsiooni.

ELi eesmärk langetada CO2 emissiooni 20 protsendi võrra on täna vaid suur loosung. Inimeste elukeskkonna tegelikuks parandamiseks ning pikaajalisteks muutusteks on vajalik riikide otsustav kokkulepe tegevuskava koostamiseks. ELi tasemel tegevuskava CO2 emissiooni langetamiseks nõuab riikide eripära arvestamist, kus geograafilised, ajaloolised, majanduslikud jpm. küsimused on arvesse võetud. Toetan väga reaalse tegevuskava koostamist, mis arvestaks Eesti vajadustega ning kindlustaks jätkusuutliku elukeskkonna.

Siiri Oviir: CO2 on üks kõige olulisemaid kasvuhoone heitgaase ja selle emissiooni langetamise eesmärk võitluses kliimamuutustega on õige. Euroopa Parlament toetas CO2 keskkonda paiskamise 30-protsendilist vähendamist 2020. aastaks. Maailma energiakorraldus on suures kriisis, kuid nagu Jeremy Rifkin on sõnaosavalt öelnud: kriisiolukord võib valla päästa ka uued võimalused - kolmanda tööstusrevolutsiooni päikeseenergiat kasutatavate tehnoloogiate juurutamise kaudu. Väga tõenäoline. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles