Madonna kasutas Putinit kritiseerides ebatsensuurseid väljendeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna
Madonna Foto: SCANPIX

USA popstaar Madonna kasutas äärmiselt ebatsensuurseid väljendeid, kui ta kritiseeris Venemaa presidenti Vladimir Putinit punkansambli Pussy Riot liikmetele antud vanglakaristuse eest.

Madonna esines sellise sõnavõtuga USA homode ja lesibide organisatsiooni GLAAD iga aastasel auhinnagalal, edastab msnbc.com.

«Kui president Putin oleks Pussy Rioti liikmetega ühes ruumis, tahaks ta nad kõik ära vägistada, aga see selleks,» lausus popstaar.

Madonna jätkas, et Venemaa presidendil oli võimalus istuda nendega silm silma vastu ning rääkida suu puhtaks, kuid ta ei teinud seda.

«Kui Putin oleks nendega vestelnud ja küsinud, et kuidas nemad noorte naistena Venemaad näevad, kas ta siis oleks nad kolmeks aastaks trellide taha saatnud? See, mida ta tegi, on absurdne,» nentis laulja.

Kohal olnud panid Madonna seisukohavõtus faktiviga tähele, sest Pussy Rioti kolmest liikmest kaks mõisteti kaheks aastaks trellide taha.

Madonna kritiseeris ka Peterburi homopropaganda tegemist keelavat seadust. Laulja sõnul kasutati seda ebaõiglast seadust ära möödunud aasta augustis, kui ta andis Peterburis kontserdi. Siis arreteeriti sellele seadusele viidates 85 inimest.

Pärast seda kontserti anti Madonna Peterburis kohtu alla ja temalt nõuti kümme miljonit dollarit kahjutasu homopropaganda levitamise eest. Peterburi kohus lükkas möödunud aasta lõpul selle kahjunõude tagasi.

Pussy Riot korraldas 2012. aasta veebruaris Moskva Jeesus Päästja õigeusukirikus esinemise, milles esitati Putinit kritiseerivat räppi. Nad anti kohtu alla ning mõisteti avalikus huliganismis süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles