Saakašvili kohtub esmaspäeval opositsiooniga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opositsiooni eilsel meeleavaldusel, millega tähistati kuu möödumist protestiaktsioonide algusest, osales üle kümne tuhande inimese.
Gruusia opositsiooni eilsel meeleavaldusel, millega tähistati kuu möödumist protestiaktsioonide algusest, osales üle kümne tuhande inimese. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia president Mihheil Saakašvili saab homme kokku opositsiooni liidritega, et pidada kõnelusi kuu aega väldanud poliitilisele vastasseisule lahenduse leidmiseks, kinnitasid nii võimude kui ka vastasrinna esindajad.


Presidendi kantseleist kinnitati, et kohtumine toimub kell kaks päeval (kui Eestis on kell üks), vahendas AFP.

«Mihheil Saakašvili väljendav lootust, et Gruusia valitsus koos kõigi poliitiliste jõududega suudab ühiselt üle saada probleemidest, mis riigis eksisteerivad,» märgitakse teates.

Gruusia opositsiooni esindaja Tinatin Hidašeli kinnitas Imedi telekanalile, et kohtumisele lähevad neli nende juhti: endine presidendikandidaat Levan Gatšetšiladze, endine suursaadik ÜRO juures Irakli Alasania, endine välisminister Salome Zurabišvili ja Rahvusliku Foorumi partei liider Kahha Šartava

Kokkulepe kõnelusteks sündis pärast kuu aega kestnud tänavaproteste, millega nõuti Saakašvili lahkumist presidendiametist, kuhu ta valitu tagasi alles eelmise aasta alguses. Täna oli kuu möödumist protestide algusest tähistamas Thbilisi kesklinnas paarkümmend tuhat meeleavaldajat.

Opositsioon pakkus presidendile läbirääkimiste võimalust lõppeva nädala keskel, kui protestide esimest korda vägivaldseks muutusid ning kokkupõrkes politseiga mõnikümmend inimest viga sai. Saakašviliga näost-näkku kohtumist nõudsid nad reedel parlamendi spiikriga olukorda arutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles