Riigikontroll: sihtasutusi annaks praegusest enam liita

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredexi reklaamtahvel.
Kredexi reklaamtahvel. Foto: Peeter Lagovits

Riigikontroll leiab, et sihtasutusi annaks praegusest enam liita; mitme ministeeriumi haldusalas on juba ametite liitmine aga toimunud või plaanis lähiajal.

Riigikontrolli hinnangul võiks Maaelu Edendamise Sihtasutuse liita Kredexi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Aeg luubis».

«Kõigil on tegelikult üks ja sama klient ja nad võiksid kõik kokku panna ja kliendil oleks ka selgem, kelle käest siis saab toetust, et ei peaks erinevate sihtasutuste vahel jooksma,» ütles riigikontrolli peakontrolör Tarmo Olgo.

«Hariduse vallas on kaks suurt sihtasutust Innove ja Archimedes, kes mõlemad annavad tegelikult siis haridusvaldkonnale Euroopa Liidu toetusi, üks kutseõppele ja täiskasvanud haridusele ja teine siis kõik, mis üle jääb,» leidis Tarmo Olgo.

Mitme ministeeriumi haldusalas on juba ametite liitmine aga toimunud või plaanis lähiajal. Praegu on näiteks nii tervisekaitseinspektsioonil kui ka ravimiametil õigus kontrollida, kas apteekide ruumid, tehnika ja töötajate teadmiste vastavad nõuetele; samuti teevad tervisekaitseinspektsioon ja tervishoiuamet mõlemad järelvalvet, kuidas ümber käia nakkusohtlike materjalidega.

Riigieelarvest saab praegu raha umbes 70 sihtasutust, millest ligi pooled tegelevad erinevate toetuste andmisega, mitmed neist rendivad büroopinda Tallinna vanalinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles