Ringvee: uue paavsti puhul peetakse oluliseks tema dialoogioskust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus ringsõidul mööda Püha Peetruse väljakut.
Paavst Franciscus ringsõidul mööda Püha Peetruse väljakut. Foto: SCANPIX

Siseministeeriumi usuasjade osakonna nõuniku Ringo Ringvee sõnul on uue paavsti puhul tähelepanu juhitud tema oskusele dialoogi pidada ja saavutada inimlikku kontakti.

Ringvee rääkis Vikerraadio saates «Reporteritund», et paavsti peavad oluliseks väga paljud, sest tal on ikooniline väärtus, umbes nagu dalai-laamal, vahendas ERR Uudised.

«Tõenäoliselt paavsti puhul eeldatakse ja oodatakse ka mingisuguse moraalse või eetilise majaka rolli ning selle pärast tema suunas ka pilgud pööratakse.»

Nõunik tõdes, et katoliiklus on Euroopast välja levinud.

«Seda võib ilmselt öelda paljude kristluse suundade kohta, Euroopa on selles suhtes võib-olla marginaliseerumas, tükk aega on oodatud, kas nüüd tuleb katolikule kirikule paavst väljastpoolt Euroopat ja nüüd on see aeg käes, see ilmselt peegeldab seda realiteeti, mis maailmas valitseb ja paljud asjad, mida me Euroopa kontekstis peame n-ö normaalseks, siis mujal maailmas on see olukord hoopis teistsugune,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles