Veebruaris pidasid MTA töötajad kinni üle miljoni sigareti

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris tuvastatud salasigaretid.
Veebruaris tuvastatud salasigaretid. Foto: www.emta.ee

Veebruaris viisid maksu- ja tolliameti (MTA) tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 2099 kontrolli, millest  enam kui pooltel ehk 1089 juhul tuvastati rikkumisi.

Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 34 korral, rikkumisi leiti 29 juhul. Veebruaris peeti kinni 1 086 288 sigaretti ja 30 805 liitrit kütust. Alkoholi peeti kinni absoluutarvestuses 398,9 liitrit.

Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 295. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati neljal juhul. Narkootilisi aineid peeti kinni 110,1 grammi.

Lõuna tollipunkti töötajad avastasid 3. veebruaril Koidula piiripunktis sõiduautost 73 580 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Sigaretid olid peidetud auto tagaossa ehitatud topeltpõhja.

Põhja liikuvkontrollitalituse töötajad leidsid 6. veebruaril Maardu linnas elukoha läbiotsimisel 88 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku.

Samal päeval avastati Muuga sadamast saadetis 1930 elektrilise hambaharjaga, millel puudusid elektriohutuse nõuetekohased märgistused. Nõuetele mittevastavaid hambaharju vabasse ringlusesse ei lubatud.

8. veebruaril kontrolliti Valgas veokit ja haagist, mille kaubaruumist leiti tonnistes mahutites kokku 30 000 liitrit diislikütuse sarnast vedelikku. Tõenäoliselt püüti diislikütusena realiseerida kütteõli, mis oma omadustelt oli väga sarnane diislikütusele, kuid teatud parameetrite tõttu klassifitseerus kütteõliks, mille maksud on oluliselt madalamad. Kütteõli maksustati ja alustati väärteomenetlust aktsiisireeglite rikkumise pärast.

13. veebruaril sisenes Luhamaal Lõuna tollipunkti kaudu Eestisse sõiduauto, mille auto põhja ehitatud peidikust leiti 63 600 Valgevene maksumärkidega sigaretti.

Järgmisel päeval peatasid Lõuna liikuvkontrollitalituse töötajad Valga-Uulu maanteel sõiduauto, mille kaasreisija istus pärast palvet pagasiruum avada autorooli ja põgenes, jättes maha juhi. Hiljem leiti auto koos kaasreisijaga, kes juhatas MTA töötajad autos olnud salasigarettideni ja lisaks Pärnus paiknenud autoni, kus oli veel sigarette. Kokku peeti kinni 70 600 Venemaa ja Valgevene maksumärkidega sigaretti.

Ida tollipunkti töötajad kontrollisid 26. veebruaril Narvas Eestisse sisenenud veoautot, mille konteineri konstruktsioonidest leiti 39 800 Valgevene maksumärkidega sigaretti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles