Metlev: rahvakogu on väga eestlaslik ettevõtmine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Metlev
Sergei Metlev Foto: Peeter Langovits

Eestlasi on iseloomustatud järjepidevate ja rahulikena ning samasugune on ka Rahvakogu, vastandudes agressiivsele huvide kaitsmisele, ütles MTÜ Avatud Vabariik juhatuse liige Sergei Metlev.

Metlev rääkis ETV saates «Foorum», et ta on Rahvakogu tulemuste osas väga lootusrikas.

«Vaadates, millest on räägitud jääkeldris ja kuivõrd hea esindatus seal oli tagatud - poliitikud, teadlased, vabakond jne - sisuliselt oli see väga lootusrikas,» sõnas Metlev, kelle hinnangul on rahvakogu väga eestlaslik ettevõtmine.

«Väga paljud välismaalased on rääkinud, et eestlased on oma loomult järjepidevad ja rahulikud, Rahvakogu, mulle tundub, et ongi järjepidev ja rahulik ning see on vastandiks agressiivsele huvide kaitsmisele, mis võib-olla ka eirab vajadust hoida riiki stabiilsena,» märkis ta.

Kui riigikogu Rahvakogu ettepanekuid täielikult eiraks, sarnaneks see Metlevi sõnul parteide jaoks enesetapuga, sest rahvakogu on usalduse kokkulepe, millele on eelnenud pikk areng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles