Eesti Filmi Instituudi juhiks sai Edith Sepp

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Filmi Instituudi nõukogu valis täna instituudi juhatuse liikmeks kultuuriministeeriumi filminõuniku Edith Sepa.

Instituudi teatel valiti Sepp ametisse pärast täna toimunud vestlust kaheksa poolthäälega, tema vastu oli üks nõukogu liige.

Nõukogu esimehe, kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene sõnul peeti Sepa esitatud visiooni ja tegevusplaani tugevaks ja teostatavaks. Tema sõnul tõi nõukogu esile nii Sepa rahvusvahelist erialast haridust, mitmekülgseid teadmisi ja kogemusi filmivaldkonnas kui ka laia otsekontaktide võrgustikku. Samuti peeti tema kinnitusel oluliseks Sepa seisukohta, et vastloodud instituut ei tohiks eemalduda valdkonnast või saada üksnes ühe valdkonna grupi häälekandjaks.

Nõukogu kohtus täna ka Sepa esitatud peaprodutsendi kandidaadi Piret Tibbo-Hudginsiga, kelle kandidatuuri otsustati Nõgene sõnul toetada. «Nii Sepa kui Tibbo-Hudginsi põhimõtted filmiinstituudi toimimisest ja arengusuundadest andsid kindluse, et sellises koosseisus juhatuse tegevus on valdkonna arengut edasiviiv ja toob filmitootmisse kaasaegseid põhimõtteid,» ütles ta ja lisas, et peaprodutsendiga peab töölepingu sõlmima uus juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles