Kultuuriministeerium otsib Eesti Kunstimuuseumile peadirektorit

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Helme
Sirje Helme Foto: Jelena Rudi

Kultuuriministeerium kuulutab välja konkursi Eesti Kunstimuuseumi peadirektori ametikoha täitmiseks, peadirektor valitakse ametisse kuni viieks aastaks.

Muuseumi peadirektor vastutab muuseumi igapäevase töö ja strateegilise juhtimise eest. Oluline ülesanne on muuseumi sisulise ning majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatu elluviimine.

Kandideerimise eelduseks on muuseumi- ja kunstivaldkonna tundmine, riiklikult tunnustatud kõrgharidus, eelnev juhtimiskogemus, hea suhtlemis- ja väljendusoskus, samuti hea algatus- ja analüüsivõime ning vähemalt ühe võõrkeele valdamine. kasuks tuleb rahvusvahelise koostöö kogemus.

Ametikohale kandideerijal tuleb kultuuriministeeriumile esitada 19. aprill motiveeritud avaldus, elulookirjeldus, kõrgharidust tõendava dokumendi koopia ja tegevuskava Eesti Kunstimuuseumi arengust aastatel 2014-2018.

Konkurss kuulutatakse välja seoses Eesti Kunstimuuseumi senise peadirektori Sirje Helme ametiaja lõppemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles