Assad tõotas Süüria äärmuslusest puhastada

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damaskuse Imani mošee pärast eilset enesetapurünnakut.
Damaskuse Imani mošee pärast eilset enesetapurünnakut. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad mõistis täna hukka eile üle 40 inimese elu nõudnud rünnaku Damaskuse mošeele, milles hukkus tuntud režiimimeelne vaimulik.

Suitsiidiründaja lasi end eile õhku Damaskuse kesklinnas asuvas Imani mošees, tappes riigimeedia andmetel 49 inimest, nende seas Mohamed Saeed al-Bouti, Süüria tuntuima valitsusmeelse sunniidist vaimuliku, vahendas AFP.

«Need, kes su tapsid, arvavad, et nad vaigistavad islami hääle ja usu Süüria rahvasse,» seisis Assadi avalduses. «Nad tapsid su selle eest, et sa tõstsid häält nende ignorantsete ja kultuurivaenulike ideede vastu, mille eesmärk on hävitada meie salliva religiooni printsiibid.»

«Vannun Süüria rahvale, et sinu ja su lapselapse ja kõigi kodumaa märtrite verd ei valatud asjatult, sest me jääme truuks sinu ideedele, hävitades nende äärmuslust ja ignorantsust seni, kuni oleme riigi puhastanud,» ütles Assad.

Bouti iganädalasi jutlusi edastati sageli Süüria televisioonis. Ta kutsus süürlasi astuma sõjaväkke, et võidelda mässuliste vastu. Opositsioon jälestas teda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles