Laar tahab tänaselt istumiselt töötusraha-otsust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) esimehe Mart Laari sõnul peab valitsuskabinet jõudma täna kindlasti kokkuleppele töölepingu seaduse jõustamise küsimuses.


«Meil pole jäänud teisi valikuid, peame täna kokkuleppele jõudma,» ütles Laar vahetult enne valitsuskabineti istungi algust ERR Uudistele, lisades, et töötuskindlustusmakse edasine tõstmine üle 3 protsendi piiri on välistatud ning arutlusobjekt saab olla vaid seaduse jõustamise viis.

Samas ei välistanud töötuskindlustuse maksemäära edasist tõstmist sotsiaaldemokraadist rahandusminister Ivari Padar, kelle sõnul on see arutelu teema.

Lisaks töölepinguseadusele arutab valitsuskabinet Padari sõnul ministeeriumide ettepanekuid kulude kärpeks, riigipalgaliste töötasu kärpimist ning mitmeid tulude suurendamise ettepanekuid, nagu eraldis Eesti Panga kasumist ja riigimaa müük.

«Palgakärped tulevad niikuinii, kuid kas just sellise seaduse alusel, nagu minister Lang välja pakkus,» lisas ta, öeldes, et sellega pole sotsiaaldemokraadid nõus.

Ka Mart Laar märkis, et riigipalgaliste palgakärpe vajaduses on valitsuskoalitsioon üldiselt veendunud, küsimus on vaid selles, kuidas seda teha.

«Üks võimalik kompromiss on jätta kärpe alt välja kõige väiksema, miinimumpalga saajad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles