Narva linnavalitsuses läks rüseluseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Orlov
Vadim Orlov Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Politsei sai kolmapäeva hommikul väljakutse Narva linnavalitsusse, kus jurist Mihhail Antonov vajas oma kabinetis kaitset teda omavoliliselt filmima saabunud volikogu liikme Vadim Orlovi eest, kirjutab Põhjarannik.

Narva linnavara- ja majandusameti juristi, 28aastast Antonovit tuntakse inimesena, kes on Narva võimudega opositsioonis. Teda on korduvalt püütud ametist vallandada, kuid kohtus sai ta esmase õiguskaitse ja säilitas seega oma töökoha kohtuotsuse langetamiseni. Antonov kirjutab aktiivselt ja oma nime all kommentaare internetis, paljastades enda arvates korruptiivseid skeeme. Antonovi stiililt äratuntavat kirjutist on vahendanud ka riigikontroll, koostades Narva munitsipaalkinnisvara juhtimise kohta auditi aruandeid.

Antonov ütles eile Põhjarannikule, et 20. märtsi hommikul tungis Vadim Orlov tema kabinetti ja hakkas videot filmima. «Kui küsisin, mida ta siin kaameraga teeb, ja ütlesin, et ta häirib mind, teatas Orlov, et ta on siin, et korraldada rahvakontroll ja jäädvustada, kuidas ma loen ajalehte Delovõje Vedomosti ja kirjutan internetis jälkusi,» rääkis Antonov, kes aimab, milline artikkel mainitud nädalalehes kutsumata külalist häiris.

Antonov kommenteeris Delovõje Vedomostile läinud nädalal ilmunud artiklit Narva tööstus- ja logistikapargi kohta. Park kuulub sihtasutuse Ida-Viru Tööstusalade Arendamine struktuuri ja seda juhib 40aastane Orlov. Artikkel on üldiselt kriitiline ning ebameeldiv võis tunduda ka kommentaar, kirjutab leht.

Antonovi sõnul ei kestnud sõnasõda juristi kabinetis kuigi kaua: Orlov filmis, suunates videokaamera vastasele näkku, lükkas teda kõrvale, nügis kõhtu, surus kehaga peale. Antonov üritas edutult kabinetist pääseda.

«Palusin tal rahuneda, kutsuda direktor. Kui on küsimusi seoses mu ametikohustuste täitmise või netikommentaaridega, siis võib ta pretensioonid direktorile esitada. Orlov kuulutas valjuhäälselt ja korduvalt, et ta on linnavolikogu liige. Püüdsin talle aru pähe panna. Ütlesin, et ei eitagi seda, et ta saadik on, kuid tegutsema peab oma seaduslike volituste raames. Saadikuks olemine ei anna õigust tungida ametiruumi ei kaameraga ega ilma, avaldada psühholoogilist survet, kehalisse kontakti astuda,» rääkis ta.

Algul polnud kabinetis kedagi, siis astus sisse ameti direktor Tamara Luigas, kes kutsus politsei. »Sel hetkel jooksis Orlov minema,» ütles Luigas, kes nagu Antonovgi on teinud otsekoheseid avaldusi Narva võimuladviku aadressil. Vabaneda mõlemast töötajast võimaldas linnavalitsusel vaid linnavara- ja majandusameti täielik likvideerimine, sellekohase määruse võttis Narva linnavolikogu vastu alles eile õhtul, jällegi Orlovi osalusel.

Küsimustele, miks oli tarvis filmida linnavara- ja majandusameti ruumides ning miks läks ametnikuga rüseluseks, Orlov ei vastanud, küll aga lubas ta «video internetti riputada», märgib ajaleht.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles