Ansip avaldas toetust Mälksoo piirileppe ettepanekule

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir Narvas
Eesti-Vene piir Narvas Foto: Mihkel Maripuu

Vikerraadio saates «Reporteritund» ütles peaminister Andrus Ansip, et toetab Tartu Ülikooli rahvusvahelise õiguse professor ja Välispoliitika Instituudi direktori Lauri Mälksoo ideed sõlmida Eesti-Vene piirilepe viitamata Tartu rahule.

Ta märkis, et riigi õiguslik järjepidevus on ülimalt oluline ja piirileping, mis käsitleb ainult piiriküsimusi ei muuda Tartu rahu olematuks. «Reguleeritud piiripoliitika on parem, kui reguleerimata piiripoliitika.»

Ansip lisas, et piirileppe alaseid läbirääkimis peavad välisministeeriumid ja parlamendi eestvedamisel eksperdid. Preaegu teadaolevalt ei ole allkirjastamis kõlbulikke dokumente koostatud.

Tartu Ülikooli rahvusvahelise õiguse professor ja Välispoliitika Instituudi värske direktor Lauri Mälksoo hinnangul saaks Eesti-Vene piirileppe sõlmida juba sel aastal, kui sätestada, et piirileping ei reguleeri midagi muud peale piiri kulgemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles