Ivar Raig: europarlament on jutuklubi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Ivar Raig.
Professor Ivar Raig. Foto: Peeter Langovits

Euroskeptik Ivar Raigi arvates ei ole praegustel Euroopa Parlamendi saadikutel oma eelkäijatele kunagistest NSV Liidu kongressist midagi vastu panna, kuna pole silmnähtavaid saavutusi ning ollakse justkui jututuba, teatas

ERR Uudised

.

«Võrreldes mõne teise rahvusvahelise organisatsiooniga või kasvõi paljurahvuselise NSV Liidu kongressiga, kus Eesti saadikud kaks aastat töötasid, aga saavutasid väga selge tulemuse, siis midagi sellist võrreldavat Euroopa Parlamendil ju vastu panna ei ole,» ütles Raig ETV saates «Välisilm».

Saatekülaline märkis, et europarlament on praegu pigem jututuba, kus «tehakse natuke Eesti häält kuuldavaks, saadakse kõrget palka, aga sellest Eesti rahvale midagi kordaminevat ei ole küll esile tuua».

Raig lisas, et Euroopa Parlament võiks olla tõsine arutluste foorum, kus esineksid meie parimad kõnemehed, nagu näiteks Rein Taagepera või Mihkel Mutt.

«Aga paraku neid ei ole nimekirjades,» nentis ta, lisades, et paljudel europarlamenti kandideerivatel inimestel ei ole küll sinna asja, seda kasvõi oma puuduliku keeleoskuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles