Kohtla-Järvel asuvas ettevõttes puhkes tulekahju

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja
Tuletõrjuja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kohtla-Järvel Keemia tänaval asuvas ettevõttes Novotrade Invest AS puhkes tulekahju, inimesed vigastada ei saanud.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 14.42. Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et põles ettevõtte territooriumil asetseva tsisterni torusid ümbritsev isolatsioon. Päästjad panid tule levikule piiri kella 15.07ks ning asusid põlengu piirkonnas isolatsiooni torude ümbert laiali lammutama võimalike tulekollete leidmiseks.

Tsisternis mahtuvusega 16 m3 rõhuga 9 baari hoiustatakse 300 kraadist naftapolümeervaiku. Et ära hoida torude isolatsiooni uuestisüttimise, asusid ettevõtte töötajad kell 16.01 naftapolümeervaiku ümber pumpama teise mahutisse.

Tsisterni tühjendamine lõpetati kella 17.23ks. Tsisterni mehhanismid ja torude ümber allesjäänud isolatsioon kontrolliti üle, tulekoldeid ei leitud.

Sündmuskohal töötasid päästjad Kohtla-Järve, Jõhvi ja Kiviõli päästekomandodest, kohal oli Rakvere päästekomando redelauto. Päästetööd juhtis Jõhvi vanemoperatiivkorrapidaja. Kohal viibisid politsei ja kiirabibrigaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles