Naine nõuab äsjamaetud põrmu väljakaevamist

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Kuressaare elanik Ly Seli nõuab kaks kuud tagasi Kudjape kalmistule sängitatud Edgar Saaretalu põrmu ümbermatmist, kuna leiab, et Saaretalu omaksed on mehe matnud võõra inimese hauda.


«Ma ei oleks seda asja tahtnud nii hulluks ajada, aga paistab, et me ei saa heaga kokkuleppele,» ütles Oma Saarele ümbermatmise nõudega välja tulnud Ly Seli, kes ei välista eesmärgi saavutamiseks ka kohtuteed ning on pöördunud Kuressaare linnavalitsuse õigusnõuniku poole.

Kired märtsi algul maetud Edgar Saaretalu matmispaiga ümber lõid lõkkele aprilli algul, kui Ly Seli avastas, et Edgar Saaretalu oli maetud tema kunagise elukaaslase ja tütre isa Ferdinand Tuliti peale.

«Ma olin nädal aega täiesti šokis ja käisin kriisiabis, kõik see aeg tuli meelde, kui Ferdi surma sai,» rääkis Ly Seli, kelle sõnul hukkus tema elukaaslane 1976. aastal Virumaal gaasitöötajate päeval aset leidnud intsidendis, kus purjus Nõukogude piirivalvur tappis automaadist kaheksa inimest.

Ly Seli sõnul on tema soov lasta end kunagi Ferdinandi hauda matta, et tütrel oleks tulevikus lihtsam isa ja ema ühist hauda hooldada.

Kudjape kalmistu surnuaiavaht Marika Jürisson ütles, et viimati nõuti Kudjapel surnu väljakaevamist 13 aastat tagasi, kuid lõpuks olid toonased nõudjad rahunenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles