Tamkivi: loodetavasti tuleb nii mõnigi protsent suveks juurde

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Peeter Langovits / Postimees

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimehe Jaanus Tamkivi sõnul näitab parteide värske populaarsusuuring, et Reformierakonna normaalne seis hakkab pikkamööda taastuma, ning annab lootust ka reitingu edasiseks tõusuks.

«Tuleb tunnistada, et me olime vahepeal ka üsna kehvas seisus. Nüüd hakkab tavapärane reiting tasapisi tagasi tulema ja kui elu läheb normaalselt edasi, siis ma usun, et nii mõnigi protsent tuleb suveks veel juurde,» ütles Tamkivi Postimehele.

Küsimusele, kui pingelist rebimist ennustab ta erakondade vahel kohalike valimisteni jäänud kuudeks, vastas Tamkivi, et üsna pingeline see kindlasti tuleb. Samas ütles ta, et kui oktoobris toimuvate valimiste teemad jäävad siiski kohalikule tasandile, sõltub erakondade edu pigem sellest, kui pikk ja kandev nimekiri suudetakse erinevates omavalitsustes välja panna.

Tamkivi avaldas veendumust, et parteid ei kuluta seekordseks kampaaniaks ka enam nii palju raha kui mõnel eelneval korral. Tema sõnul tähendab see, et valijatega suheldakse rohkem otse ning kasutatakse reklaamiks vähem televisiooni ja ajakirjandust.

«Tõepoolest, vahepealsed kuud on tegelikult erakondade juurest väga palju annetajaid ära ehmatanud. Kõik on saanud oma portsu kätte selles kampaanias, mis vahepeal oli, ka need, kes tegelikult väga ausalt ja normaalsel teel annetusi tegid. Ka need on nüüd natuke eemale tõmbunud,» nentis Tamkivi.

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringust selgus, et varem pool aastat pidevas languses olnud Reformierakonna toetus, mis esmakordselt pööras väikesele tõusule veebruaris, on märtsis veelgi kasvanud. Veebruaris toetas erakonda 23 ja märtsis 25 protsenti vastanuid.

Reformierakonda edestavad endiselt opositsioonilised Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Keskerakond, keda märtsis toetas vastavalt 27 ja 26 protsenti valijatest. Reformierakonnaga koalitsiooni kuuluva Isamaa ja Res Publica Liidu toetus oli märtsis 15 protsenti.

TNS Emor esitab erakondade toetuse nende vastajate põhjal, kel on erakondlik eelistus olemas. Neid inimesi, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli märtsis 39 protsenti. Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles uuringufirma 915 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles