Eestist vähem asüülitaotlusi sai mullu ELis vaid Portugal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis
Eesti lipp Pika Hermanni tornis Foto: Toomas Huik / Postimees

Kui mullu tõusis ELi riikidelt asüüli taotlenud immigrantide koguarv 330 000 inimesele, siis Eesti on koos Hispaania ja Portugaliga ELi elama tulla soovijate seas ebapopulaarseim sihtkoht.

Mullu registreeriti 27 ELi riigis ligi 332 000 asüülitaotlust (aasta varem oli neid 302 000), teatab Eurostat.

Kõige rohkem taotlusi tuli Afganistanist (kaheksa protsenti avaldustest), Süüriast (seitse protsenti), Venemaalt (samuti seitse protsenti), Pakistanist (kuus protsenti) ja Serbiast (kuus protsenti).

Enam kui 70 protsenti kõigist avaldustest esitati Saksamaale, Prantsusmaale, Rootsile, Suurbritanniale ja Belgiale.

Võrreldes liikmesriikides esitatud asüülitaotluste arvu iga riigi elanikkonna suurusega, selgus, et Eesti on koos Hispaaniaga immigrantide seas kõige ebapopulaarsem sihtkoht. Enim taotlusi esitati Maltal (5000 taotlust miljoni elaniku kohta), Rootsis (4600), Luxembourgis (3900), Belgias (2500) ja Austrias. Madalaimate näitajatega paistsid silma Portugal (30), Eesti ja Hispaania (mõlemas riigis 55) ja Tšehhi Vabariik (70).

Enam kui neljandik ELi riikides esitatud esmakordsetest asüülitaotlustest said positiivse vastuse. 73 protsendil juhtudest oli vastus eitav. 14 protsenti taotlejaist said põgeniku staatuse, 10 protsendile otsustati anda täiendavat kaitset ja kaks protsenti taotlustest said postiivse vastuse humanitaarsetel kaalutlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles