Sirbi vahel hakkab ilmuma Vasar

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitse ümarlaua kodulehekülje fragment.
Muinsuskaitse ümarlaua kodulehekülje fragment. Foto: www.umarlaud.eu/

Reedel ilmub kultuurileht Sirbi vahel muinsuskaitselehe Vasar esimene number, mis on mõeldud kultuuripärandist hoolijatele.

Esimesest numbrist saab lugeda Eesti ja Põhjamaade muinsuskaitsesüsteemide erinevustest ja sarnasustest, arhitektide ja muinsuskaitsja vestlusringi, kus otsitakse kahe põrkuva valdkonna ühisosa, Tallinna Püha Vaimu kiriku haruldasest vitraažipärandist ja suurtest küsimärkidest Peeter Suure merekindluse objektide ümber, teatas muinsuskaitse ümarlaud.

Uus leht pakub ühist platvormi kirjutamiseks ja kaasamõtlemiseks kõigile, kes kultuuripärandist midagi arvavad.

Eesmärk on õhutada asjalikku arutelu, avaldada analüüsivaid ja probleemikeskseid lugusid alates sellest, millist muinsuskaitset me tahame kuni konkreetsete pärandiliikide ja objektideni.

Muinsuskaitseleht Vasar hakkab ilmuma vähemalt kord kvartalis, usutavasti sagedamini. Lehte annab välja muinsuskaitse ümarlaud, mis on sõltumatu vabatahtlike ühendus. Lehte toimetab Liina Jänes, viieliikmelisse nõuandvasse kolleegiumisse kuuluvad Mart Kalm, Carl-Dag Lige, Olev Liivik, Juhan Maiste ja Mika Orava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles