Prokurör kaebab pronksotsuse edasi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksööl rüüstajate küüsi langenud R-kiosk Pärnu maanteel..
Pronksööl rüüstajate küüsi langenud R-kiosk Pärnu maanteel.. Foto: Liis Treimann.

Riigiprokurör Triin Bergmann teatas, et kaebab aprillirahutuste korraldamises süüdistatud Dimitri Klenski, Maksim Reva, Mark Sirõki ja Dmitri Linteri õigeksmõistva otsuse edasi riigikohtusse.


Pärast tänase ringkonnakohtu otsusega tutvumist on riigiprokurör Triin Bergmann seisukohal, et kaebab kohtuotsuse edasi, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu.

Prokurör ei nõustu ringkonnakohtu seisukohaga, et süüdistatute tegevused ja massilise korratused ei olnu omavahel seotud.

Bergmann on jätkuvalt seisukohal, et süüdistatavad olid teadlikud, et nende tegevused ja üleskutsed võivad viia massiliste korratusteni.

Tallinna ringkonnakohus jättis täna muutmata Harju maakohtu otsuse, mis mõistis õigeks Dimitri Klenski ja teised pronksrahutuste korraldamises süüdistatud.

Süüdistuse kohaselt korraldasid Dmitri Linter, Maksim Reva, Klenski ja Mark Sirõk 2007. aasta 26. ja 27. aprillil Tallinnas massilisi korratusi, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ja vastuhakud võimuesindajatele.

Kapo pidas kõik peale Klenski kinni ööl vastu 27. aprilli ning päev hiljem nad vahistati. Sirõk vabanes vahi alt 2007. aasta 13. juunil, ülejäänud kaks 16. novembril.

Karistusseadustikus sätestatakse, et paljusid inimesi hõlmava korratuse organiseerimise eest, kui sellega on kaasnenud rüüstamine, purustamine, süütamine või muu selline tegevus, karistatakse süüdimõistmisel ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles