Homme saab Postimehes osaleda Ivo Linna mälumängus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna
Ivo Linna Foto: Toomas Huik

Kolmapäevasel priiuse põlistumise päeval saab aadressil malumang.postimees.ee panna proovile enda teadmised Eesti kultuuripärandi tundmises ja osaleda Ivo Linna koostatud mälumängus.

«Mängu eesmärk on näidata Eesti kultuuripärandi mitmepalgelisust, anda uusi teadmisi ja võimalust näha tuttavaid asju teise nurga alt,» selgitas mälumängu patroon ja pärandiaasta saadik Ivo Linna.

Interaktiivses kultuurimälestistele keskenduvas valikvastustega mälumängus saab osaleda 24 tunni jooksul, kusjuures 30 küsimusele vastamiseks on osavõtjatel aega pool tundi. Küsimused ja vastusevariandid on üles ehitatud nii, et seniseid teadmisi ja loogikat appi võttes on võimalik õige vastus välja nuputada.

Mälumängu oodatakse mängima nii täiskasvanuid kui ka gümnasiste ja põhikooliõpilasi. Kõik koolid, klassid, ettevõtted, seltsid ja sõpruskonnad on oodatud moodustama võistkondi, et ühiselt tähistada nii kultuuripärandi aastat kui ka valmistuda Eesti 100. sünnipäevaks. Osaleda saab nii Eestist kui väljaspoolt Eestit.

Mälumängus osalejatele on Eesti kultuuri- ja mäluasutused pannud välja rikkaliku 95 erinevast auhinnast koosneva auhinnafondi. Peaauhinnad erinevate kategooriate võitjatele on Viljandi Folgi folgipassid. Lisaks on auhinnafondis folgi päevapassid, teater Ugala ning rahvusooper Estonia piletid, arvukalt pääsmeid muuseumidesse ning rikkalik valik kultuuripärandit tutvustavaid raamatuid.

Parimat võistkonda ootab Eesti Meremuuseumis ees põnev programm «Salajane koostöö Soomega». Tublimale koolile on Eesti Meremuuseum pannud välja vabalt valitud haridusprogrammi 25 õpilasele koos lõunasöögiga Lennusadamas.

2013. aasta on kuulutatud kultuuripärandi aastaks, mis tähendab rohkelt erinevaid sündmusi üle terve Eesti.

Kolmapäeva on priiuse põlistumise päev, mil taasiseseisvunud Eesti Vabariik on olnud kauem vaba kui olime maailmasõdade vahelisel perioodil 24. veebruar 1918 – 17. juuni 1940.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles