Libertas Eesti: mida arvate ELi ühisest rändepoliitikast?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Estam.
Jüri Estam. Foto: Peeter Sirge / Postimees

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: millised on teie seisukohad Euroopa ühise immigratsioonipoliitika suhtes? Vastab Libertas Eesti esinumber.


Jüri Estam:

Põhimõtteliselt tervitan. Minu arust peaks Eestil enesel endiselt immigratsioonipoliitika eksisteerima, st. tahaksin kerida selle video piltlikult öeldes mõned aastad tagasi ajas. Väikerahva nagu eestlaste huvid peavad olema sellises küsimuses primaarsed. Eesti on minu jaoks isiklikult praegu liiga avatud ning liiga vähe kaitstud.


Euroopas arutatakse mõtet, et immigratsioon tuleb panna olenema potentsiaalse immigrandi tööoskustest. Nii see oli varem Kanadas. Pean seda loogiliseks, samas ei saa see olla ainus kriteerium.


Rahvusvahelise majanduslanguse oludes on tõenäoline, et üha rohkem inimesi kolmandast maailmast soovib Euroopasse pääseda. Ilmselt oleks parem panna õlg alla kolmandale maailmale, kui et olla väga avatud. Asüüliõiguse säilitamine on minu arust oluline - minu enda vanemad olid põgenikud. Ometi olen näinud Lääne-Euroopas, kuidas seda õigust on majandusmigrantide poolt kuritarvitatud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles