Prantsusmaal peeti seoses Toulouse'i rünnakutega kinni kolm inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees asetab Iisraeli lipu Toulouse'i veresauna ohvrite piltide juurde Pariisis Opera-Bastille juures aasta pärast massitulistamist ehk 19. märtsil 2013.
Mees asetab Iisraeli lipu Toulouse'i veresauna ohvrite piltide juurde Pariisis Opera-Bastille juures aasta pärast massitulistamist ehk 19. märtsil 2013. Foto: SCANPIX

Prantsuse prokuratuur teatas kolmapäeval, et Lõuna-Prantsusmaal peeti mullu märtsis toimunud Toulouse'i tulistamise juurdluse käigus kinni kolm inimest.

Kümme päeva varem ütles president François Hollande Toulouse'is kõnet pidades, et Prantsusmaa tõhustab luureandmete kogumist, takistamaks tulevikus selliste terrorirünnakute korraldamist.

Terrorivõrgustikust Al-Qaeda indu saanud Mohamed Merah lasi mullu märtsis Lõuna-Prantsusmaal Toulouse'is maha kolm sõdurit, rabi ja kolm juudi kooli õpilast. Politsei eriüksused ajasid ta oma korteris nurka ja lasid pikaleveninud operatsiooni tulemusena maha.

Prokuratuuri esindaja Agnès Thibault-Lecuivre sõnas, et kaks inimest peeti kinni teisipäeva õhtul Toulouse'is, neist üks Les Izardsi linnaosas, kus Merah osa oma lapsepõlvest veetis. Kolmas inimene peeti kinni kolmapäeva hommikul lähedalasuvas Castres' linnas.

Kinnipeetutele ei ole ametlikku süüdistust esitatud.

Juhtumisse süüvinud detektiivide hinnangul ei saanud Merah tegutseda üksi, mistõttu on võimalik, et tema kaasosalised on endiselt jooksus ning võivad endast julgeolekuohtu kujutada. Enne värskeid vahistamisi olid korrakaitsjad juurdluse käigus kinni peetud viis inimest, kuid nad on süüdistust esitamata vabadusse lastud.

Merahi surma järel on ilmsiks tulnud asjaolu, et mees oli Prantsuse luureteenistustele aastaid teada ning temaga kontaktis olnud luuretöötajad alahindasid ohtu, mida Merah endast Prantsuse ühiskonnale kujutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles