Sarkozy: ma ei kavatse järgida Depardieu eeskuju

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: SCANPIX

Maailma rikkaima naise ärakasutamises süüdistatav Prantsuse endine president Nicolas Sarkozy kinnitas, et tal pole kavast riigist lahkuda, nagu tegi näitleja Gerard Depardieu.

Sarkozyd süüdistatakse selles, et ta kasutas rahalistel eesmärkidel ära kosmeetikakontserni L'Oreal pärijannat Lilian Bettencourti, rahastamaks oma 2007. aasta võidukat valimiskampaaniat, vahendas uudisteagentuur AFP.  

Sarkozy, keda süüdimõistmisel võib oodata ees kuni kolmeaastane vangistus, 375 000 euro suurune rahatrahv ning viieaastane riigiametis töötamise keeld, on süüdistusi eitanud. Täna Brüsselis kõnega esinenud Sarkozy viskas selle üle isegi nalja.

«Ma ei kavatse siia kauemaks jääda, ma olen lihtsalt läbisõidul... Ma olen õhtuks läinud,» naljatles Sarkozy, kes saabus naaberriiki andmaks oma Belgia välisministrist sõbrale Didier Reyndersile üle Prantsuse kõrgeim teenetemärk Auleegioni orden.

Mullustel presidendivalimistel François Hollande´ile kaotanud Sarkozy jäi ilma ka puutumatusest ning teda ähvardab veel mitu kohtuvaidlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles