Internetis võib võimsa küberrünnaku tõttu esineda kohati häireid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunikuust on võimalik ravimeid soetada interneti kaudu.
Juunikuust on võimalik ravimeid soetada interneti kaudu. Foto: SCANPIX

Internetis võib suuremahulise küberrünnaku tõttu esineda häireid, hoiatasid eile asjatundjad.

Suurrünnaku sihtmärgiks on rämpsposti tõrjumisele pühendunud vabatahtlik ühendus Spamhaus.
«Tegemist on iseenesest väikese imega, et me üldse endiselt võrgus oleme,» märkis Spamhausi esindaja Vincent Hanna.

Hanna sõnul on tegemist läbi aegade ühe suurima küberrünnakuga, mis on kestnud juba rohkem kui nädala. Asjatundjate hinnangul võib olukord veelgi halveneda.

Euroopa organisatsioon Spamhaus avaldab rämpsposti levitavate ettevõtete ja internetiteenuste pakkujate «musta nimekirja».

Hanna kinnitusel algas massiivne küberrünnak eelmisel nädalal pärast seda, kui Spamhaus oli nimekirja kandnud Hollandis baseeruva teenusepakkuja Cyberbunker, mis mõnedel andmetel on seotud Ida-Euroopa riikides tegutsevate kuritegelike jõukudega.

«Tegemist ei ole liialdusega, see on interneti ajaloos suurim rünnak läbi aegade,» hindas ka ettevõtte Akamai Technologies esindaja Patrick Gilmore.

Ajaleht New York Times tsiteeris samal ajal Sven Olaf Kamphuisi, kes enda väitel on rünnaku korraldajate eestkõneleja. Kamphuisi sõnul maksavad Cuberbunkeri toetajad lihtsalt kätte tagakiusamise eest ja karistavad Spamhausi «võimu kuritarvitamise eest».

«Spamhaus on viimastel aastatel välja vihastanud väga suure hulga inimesi, tegemist on väljapressimisega ilma igasuguse kohtuotsuse või õigusliku aluseta,» ütles Kamphuis.

Soome CERT-Fin (Computer Emergency Response Team) infoturbeametnik Ilkka Mattila ütles ajalehele Helsingin Sanomat, et rünnak pole siiani soomlastest netikasutajatele mingisuguseid probleeme tekitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles