Tamsalu mõrv tõi kaasa ka politsei sisejuurdluse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin Tamsalu terviserajal mõrvati 15aastane Marily.
Siin Tamsalu terviserajal mõrvati 15aastane Marily. Foto: Meelis Meilbaum

15-aastase Saaremaa tüdruku Marily tapmine Tamsalus tõi peale kriminaaljuurdluse kaasa ka politsei sisejuurdluse, et selgitada välja, kas politsei käitus mõrvale eelnenud sündmustele reageerides korrektselt.

«Politsei on lisaks kriminaalmenetlusele alustanud ka sisejuurdlust selleks, et selgitada traagilisele juhtumile eelnenud politseiliste tegevuste õiguspärasus ja vastavus meie põhiväärtustele,» ütles politseinõunik Tõnu Randmer Õhtulehele. 

«Küsimusi kas, kes ja mida oleks saanud täiendavalt teha selleks, et noore inimese jõhker mõrv ära hoida, küsib politsei praegu täpselt samamoodi nagu avalikkus,» lisas ta.

Ida prefektuuri pressiesindaja Margit Mander ütles, et juurdluse huvides ei saa nad praegu ühtegi uut detaili avaldada, kuid järgmise nädala esimesel poolel esitatakse juhtunust selgem ülevaade.

Politseinõunik Tõnu Randmeri sõnul oli olukord senikuuldust siiski erinev, nii ei vasta tõele väited, nagu oleks möödunud esmaspäeval Marily läbi pekstud. «18. märtsi öösel kella poole kahe ajal sai politsei väljakutse Koidu tänava kortermaja juurde Tamsalus, kus oli lõhutud korteriaken. Õues viibis ka Marily (15), kes ütles politseinikele, et sama poiss, kes akna sisse viskas, oli talle kallale tulnud ning teda juustest tirinud. Politseinikud kutsusid tüdruku patrullautosse ja kutsusid talle kiirabi, kes toimetas Marily tervisekontrolliks Rakvere haiglasse. Politseinikud leppisid tüdrukuga kokku, et ta tuleks järgmisel päeval politseijaoskonda oma ründamise kohta põhjalikumaid selgitusi andma, mida Marily 19. märtsil ka tegi,» kirjeldas ta.

Eelmise nädala neljapäeval tapeti 15-aastane Saaremaa tüdruk Marily Tamsalu terviseradadel. Mõrvas kahtlustatavatena on vahistatud neiu sõber, 15-aastane Valeri ja tema 33-aastane õde Natalja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles