Raske talv sunnib Tallinna-Tartu maanteed plaanitust rohkem remontima

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Tallinna-Tartu maantee.
Pildil on Tallinna-Tartu maantee. Foto: Margus Ansu.

Raske talv sunnib maanteeametit Tallinna-Tartu maanteel suuremas ulatuses taastusremonti tegema kui planeeriti.

Maanteeamet on algust teinud oma hallatavate teede kahjustuste kaardistamisega ning esialgsed tulemused maanteeameti lõuna regioonis näitavad, et ainuüksi Tallinna-Tartu maantee Põltsamaa-Tartu vahelise lõigu taastusremondiks võib 700 000 euro asemel kuluda kuni 4,5 miljonit eurot, vahendab ERR Uudised.

«Tänavu on suhteliselt keeruline olnud ja oluliselt raskem kui eelmistel talvedel, sest külmumis- ja sulamistsükleid on olnud hästi palju,» ütles maanteeameti lõuna regiooni direktori asetäitja ehituse alal Janar Taal. «Kohe kui soojaks ja sulaks läheb, siis hakkab teedele väga palju auke tekkima, kuid riigimaanteedel ei ole olukord ilmselt nii hull kui linnades.»

Kui esialgu lootis maanteeamet, et nad suudavad Tallinna-Tartu maantee Põltsamaa-Tartu vahelise lõigu pealiskatted aasta võrra edasi lükata, siis Taali hinnangul võiks see otsus rahaliselt kalliks maksma minna, sest lagunenud tee võiks aastaga niivõrd käest minna, et selle taastamine vajaks rohkem raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles