Elektrooniline põhiseaduse kommenteeritud väljaanne kogub populaarsust

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi põhiseadus
Eesti Vabariigi põhiseadus Foto: Sille Annuk

Detsembrist alates on põhiseaduse kommenteeritud väljaannet pdf formaadis laetud alla rohkem kui 1500 korral ning e-raamatu formaati üle 500 eksemplari.

Projekti  üks eestvedajatest ning ajakirjade Juridica ja Juridica International vastutav väljaandja ja toimetuskolleegiumi liige Peep Pruks ütles Postimehele, et internetis on teost vaadatud kolme kuu jooksul 14 000 korda. E-raamatut laetakse kuus keskmiselt paarsada eksemplari alla.

«Kuigi põhiseaduse kommenteeritud väljaanne on ka müügil paberil ja tasuta variante on mitmeid, ei paista ühe olemasolu teist segavat.»

Pruksi sõnul ei ole põhiseaduse kommenteeritud väljaande näol tegemist vaid keerulise juriidiliste terminite rägastikuga, see on näiteks sobilik õppevahend nii kooliõpilastele kui ka üliõpilastele.

Justiitsminister Hanno Pevkur ütles, et elektroonilise põhiseaduse kommenteeritud väljaande elektrooniline versioon tehti avalikuks eelmise aasta detsembris ning numbrid näitavad selle ootamatut menu. «Juristi ja justiitsministrina on mul rõõm näha, et elektrooniline põhisseaduse kommenteeritud versioon ületab suurelt teiste e-raamatute kasutatavuse.»

Põhiseaduse kommenteeritud väljaanne on olemas nii kodulehena pohiseadus.ee, kui ka sealt PDF faili või e-raamatuna alla laetav. Elektrooniline verisoon valmis ministeeriumi koostöös Tartu ülikooli, kirjastuse Juura ja SA-ga Iuridicum 2012. aastal, mil tähistati põhiseaduse 20. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles