Saaremaa koolide õpilaste videoklipp võitis Euroopa Komisjoni peapreemia

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa riikide lipud
Euroopa riikide lipud Foto: SCANPIX

Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilaste ideest ja Kuressaare ametikooli meediaringi liikmete koostöös valminud pooleteise minuti pikkune videoklipp võitis Euroopa Komisjoni korraldatud konkursil Europe Fast Forward peapreemia 5000 eurot.

Mõni aeg tagasi Brüsselist võidu ja 5000 euroga naasnud Saaremaa ühisgümnaasiumi tüdrukud pakkusid täna soovijatele torti ja jagasid Brüsseli-reisi muljeid, vahendab ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Rahasumma on tõesti suur, aga otsustasimegi nii, et kõik, kes panustasid, saavad natuke ja klass otsustab ise, mida ta selle summaga teeb,» ütles Kuressaare ametikooli disaini kutseõpetaja Merit Karise.

Euroopa Liidu noorte võrdseid võimalusi tutvustavat klippi hakatakse kasutama Euroopa Liidu erinevate ürituste ja konverentside reklaamiks ning näidatakse vaheklippidena.

Piret Saartok ja Noora Mölder Saaremaa ühisgümnaasiumi 11. klassist olid projektijuhid, idee autorid ja organisaatorid, filmis osalesid nende klassikaaslased ja teostuse tegid ära Kuressaare ametikooli meediaringi õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles