Pimeda aja sõidukoolitus muudetakse kohustuslikuks juba algastmes

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduk.
Õppesõiduk. Foto: Liis Treimann

Majandusministeerium on koostanud uue määruse, millega muudetakse B-kategooria mootorsõidukijuhi pimeda aja koolituse ja libedasõidu tingimusi nii, et pimeda aja koolituse peab läbima algastme käigus ja ilma seda läbimata ei saa enam juhtimisõigust.

Juunist jõustuma planeeritud määrusega tunnistatakse kehtetuks seni kehtinud säte, mis lubas esmaõppe algastme pimeda aja koolitust läbida esimesel võimalusel pärast algastme läbimist, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Viimane tähendas seda, et osadel esmase juhiloa saajatel jäi enne liiklusesse asumist läbimata nii oluline teema, nagu sõitmine pimeda ajal, mis halvendab liiklusohutust.

Need, kes on seni kehtinud regulatsiooni kohaselt juba juhtimisõiguse ilma pimeda aja koolitust läbimata kätte saanud, peavad enne lõppastme koolitust ikkagi pimeda aja koolituse läbima.

Maanteeameti statistika kohaselt leiavad üle 40 protsendi kõigist jalakäijatele otsasõitudest aset pimeda ajal ning kaks kolmandikku hukkunud jalakäijatest saab surma pimeda ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles